itulau_fanua

Le Ki i le Ta'avale Fa'aeletise: 7 Lu'itau Fa'afeagai e EV Charging Cables

totogi EV workersbee (1)

 

I le vaitau o le faʻaaogaina o suauʻu-taavale, o loʻo faʻateleina faʻafitauli o le tau, ma fofo i faʻafitauli o le tau o ni mea maualuga i luga o lisi o mea e fai a malo. O se maliega i le lalolagi atoa o le faʻaaogaina o taavale eletise o se auala aoga e faʻaleleia ai le tau. Ina ia faʻateleina le faʻaaogaina o EVs, e tasi le autu e le mafai ona aloese mai ai - faʻaaogaina taavale eletise. E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega maketi a tagata faatau, o tagata faʻatau taavale latou te faʻavasegaina le le faʻatuatuaina o le totogiina o se faʻalavelave tele lona tolu i le faʻatauina o EVs. O le fa'agasologa atoa o le fa'atonuina o le EV e aofia ai le fa'aogaina o feso'ota'iga e tu'uina atu e le eletise ma le fausiaina o nofoaga e fa'atauina e fetaui ma mana'oga maketi. O le a le mea e faʻafesoʻotaʻi ai i latou i nei taʻavale eletise faʻalelei o EV charging cables. Ina ia faʻagaoioia se maketi faʻatau atu taavale eletise, EV charging cables, o se vaega taua, atonu o loʻo feagai pe o le a feagai ma luitau nei.

 totogi EV workersbee (3) 

 

1. Faʻateleina Faʻateleina le Saosaoa Faʻatonu

O ta'avale ICE ua tatou masani ai e masani lava na'o ni nai minute e fa'atumu ai, ma e masani lava e leai se mana'oga e tu'u. O lea la i le silafia e le lautele, o le faatumu o se mea vave. I le avea ai o se fetu fou, e masani ona manaʻomia le totogiina o EV mo ni nai itula poʻo le po. E ui lava e tele ni uta vave i le taimi nei, e le itiiti ifo ma le afa itula. O lenei faʻatusatusaga malosi i le "taimi e faʻatumu ai le suauʻu" ua avea ai le saoasaoa o le saoasaoa o se mea taua e taofia ai le lauiloa o EVs.

I le faʻaopoopoga i le mana e tuʻuina atu e le tau, o mea e aʻafia ai le saoasaoa o le EV e manaʻomia foi ona mafaufau i le malosi o le maa ma le gafatia o le faʻafeiloaʻiga o le taavale lava ia, ma e sili ona taua - le gafatia o le faʻaogaina o le uaea.

Ona o le fuafuaina o avanoa tapulaʻa o le faʻatonuina o nofoaga, ina ia mautinoa e mafai ona faigofie ona faʻafesoʻotaʻi ia pusa faʻapipiʻiina o taʻavale eletise i tulaga eseese i pusa o loʻo faʻapipiʻiina, o le a iai se umi talafeagai o uaea faʻapipiʻiina, ina ia mafai ai e tagata e ona taʻavale ona faʻagaoioia i latou ma le leai o se taumafaiga. . O le mafua'aga tatou te fai mai ai "talafeagai le umi" ona o le faʻamautinoaina o le faʻaogaina o le fesoʻotaʻiga faʻapipiʻi, atonu o lona uiga o le faʻateleina o le teteʻe o le uaea ma le gau o fesoʻotaʻiga. O lea e tatau ai ona maua se paleni talafeagai i le va o nei mea e lua.

O le tetee i le taimi o le molia e sau mai le tetee o le taʻavale ma le faʻafesoʻotaʻi o le uaea ma pine. O tekonolosi feso'ota'iga uaea ma pine i le taimi nei e masani lava ona fa'aogaina le auala fa'a'u'u, ae o lenei metotia o le a ta'ita'ia ai le maualuga o le tete'e ma maualuga atu le malosi. Ona o le maualuga o le manaʻoga mo le maualuga o le gaosiga o loʻo i ai i le DC charging, ua faʻaaogaina e le Workersbee's new generation DC charging cable le faʻaogaina o le ultrasonic welding technology e faʻafeiloaʻi ai le faʻafesoʻotaʻi latalata i le zero ma faʻatagaina le tele o le taimi nei e pasi. O lona lelei tele o le fa'aogaina o le eletise ua tosina atu ai le mafaufau ma fa'atalanoaga a le tele o tagata ta'uta'ua e gaosi mea tau fa'atauga i le lalolagi atoa.

 

2. Fo'ia Fa'afitauli Fa'afitauli o le Si'itia o le vevela

I le taimi o le faʻatonuina, o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga malosi i le va o le vevela o le uaea faʻapipiʻi ma le saoasaoa o le faʻatonuina. I le tasi itu, o le fesiitaiga o le taimi nei e maua ai le vevela. A o faʻateleina le taimi nei, e faʻateleina le vevela, ma mafua ai ona faʻateleina le tetee. I le isi itu, aʻo faʻatuputeleina le vevela o le taʻavale, faʻateleina le tetee, lea e mafua ai foi ona faʻaitiitia le taimi nei.

O le si'itia o le vevela o uaea ma feso'ota'iga e iai fo'i ni lamatiaga mo le saogalemu, ona o le maualuga o le vevela e ono i'u ai i le fa'aletonu po'o le fa'aletonu o vaega, po'o le mu. O le mea lea, e masani lava ona i ai i luga o loʻo i ai tulaga saogalemu mo le puipuia o le vevela ma le puipuiga o le taimi nei. O le faailo o le vevela e masani lava ona tuʻuina atu i le nofoaga autu e pulea ai le vevela e ala i le mataʻituina o le vevela o meafaigaluega, e pei o nisi thermistors, e fai ai le tali e uiga i le faʻaitiitia o le malosi o le taimi nei poʻo le puipuiga.

totogi EV workersbee (4)

 

I tua atu o le mata'ituina o le taimi moni e pulea ai le vevela o le masini, o le fa'agataina o le vevela i le taimi o le fa'atonuina o uaea o le fofo autu lea e foia ai le maualuga o le vevela. E masani ona vaevaeina i ni vaifofo se lua: malulu masani ma le malulu vai. O le mea muamua e sili atu ona faʻalagolago i le faʻaogaina o le ea o meafaigaluega e faʻateleina ai le vaega faʻasolosolo o laina ma fausia ai le malosi o le ea e maua ai le vevela faʻanatura. O le mea mulimuli e fa'alagolago tele i le mea e fa'amafanafana ai e fa'atautaia ma fa'afesuia'i le vevela e maua ai le fa'a'ese'ese o le vevela, ma o le fa'aogaina o le vevela e sili atu nai lo le fa'amafanafana fa'anatura. I le taimi lava e tasi, e manaʻomia e tekinolosi faʻafefe vai le itiiti ifo o vaega faʻasolosolo o uaea, e faʻatagaina ai le mamanu o uaea faʻapipiʻi ina ia manifinifi ma mama.

 

3. Faʻaleleia le Aafiaga o Tagata Faʻaoga

O le fa'ai'uga fa'ai'u i le fa'avasegaina o uaea e fa'atauina e tatau ona tu'u atu i tagata fa'aoga, e aofia ai i latou e ona le EV ma fa'atautaia feso'ota'iga. E faigofie ona fa'aoga ma e leai se popole e tausia. Afai e ausia lea faʻafetai maualuga, ou te talitonu o le a atili ai ona tatou mautinoa i le lumanaʻi o taavale eletise.

Sili atu mama:Aemaise lava mo le maualuga o le DC e faʻapipiʻi ai faaputuga, o le pito i fafo o le uaea e mafai ona laʻititi aʻo faʻamautinoa le faʻafefe o le vevela. Ia mama atili le uaea, e oo lava i tagata e vaivai le malosi e faigofie foi ona faagaoioia.

Fetuuna'i faigofie:O le uaea vaivai e faigofie ona punou ma sili atu le lagona lelei e uu. E fa'amatagofie ai fo'i le fa'atinoina o le fa'aogaina o uaea ma fa'afaigofie le fa'apipi'iina. Workersbee charging cables e faia i le TPE ma le TPU maualuga ma le fa'alelei lelei ae fetolofi tete'e, sili elasticity ma le malosi, e le faigofie ona deform, ma sili atu le tausiga e aunoa ma se faalavelave.

Malosi le tumau ma le tau:Manatunatu i mea mata'utia ma le fa'atulagaina o le fausaga e 'alofia ai le ta'e o le fa'afu'a ona o le UV ma le vaivai o le vevela i vaitau vevela. E le gata i lea, o le a le faʻamaʻaʻaina pe leiloa le fetuutuunai i le malulu malulu, ma e leai se mea e popole ai i le tau e faʻaleagaina ai le uaea.

Tuuina atu se loka e tetee atu i le gaoi:Taofi le ta'avale mai fa'afuase'i ona se'e le uaea fa'amau e se tasi a'o fa'agasolo le fa'atonuga, fa'alavelaveina le fa'atonuina.

 

4. Faʻafeiloaʻi Tulaga Faʻamaonia Faʻamaonia

Mo le faʻaaogaina o taavale eletise, lea o loʻo faʻaauau pea, o tulaga faʻamaonia o se tulaga faigata mo oloa e ulufale atu i le maketi. O laina fa'amaonia fa'amaonia e mata'ituina ina ia mautinoa o lo'o fetaui lelei vaega ta'itasi ma tulaga, ina ia sili atu ona fa'atuatuaina, saogalemu, ma fa'atuatuaina. Ua fa'aogaina uaea e fa'atauina e le gata e tu'uina atu ai le paoa i EV ae fa'apea fo'i mo feso'ota'iga, o lea e taua tele ai lo latou saogalemu.

I totonu o maketi a Europa ma Amerika, o faʻamaumauga masani e aofia ai UKCA, CE, UL, ma TUV. O tulafono faatonutonu ma manaoga saogalemu e manaʻomia ona faʻaoga i maketi i le lotoifale, ma o nisi o manaʻoga faʻatulafonoina mo le mauaina o fesoasoani. Ina ia pasia nei tusipasi, e masani lava ona faia ni suʻega faigata, e pei o suʻega o le mamafa, suʻega eletise, suʻega suʻega, ma isi.

 

5.Future Trend: High-power Fast Charging

A'o fa'atupula'ia le malosi o le maa o EV, o le saoasaoa o le fa'atonuina e mana'omia ai le fa'atonuina o le po e le lava mo le tele o tagata. Fa'afefea ona ausia le saogalemu ma sili atu ona faigofie le faʻapipiʻiina vave o se mataupu e manaʻomia ona mafaufau i ai le pisinisi eletise eletise atoa. Faʻafetai i le faʻafefe vave o le vevela o tekonolosi faʻafefe vai, o le malosi maualuga o loʻo iai nei e mafai ona oʻo atu i le 350 ~ 500kw. Peitaʻi, ua tatou iloa e lē o le mutaaga lea,ma matou te faʻamoemoe o le faʻauluina o se EV e mafai ona vave pei o le faʻatumuina o se taavale ICE. A fa'aogaina le maualuga o le tau, e mafai fo'i ona o'o atu le fa'amalo o le vai i se fagu. I lena taimi, atonu e manaʻomia ona tatou faʻataʻitaʻiina nisi fofo sili atu. O nisi o su'esu'ega ua fa'ailoa mai e mafai ona avea le suiga o mea fa'atekonolosi ma se fofo fou, ae atonu e umi se taimi a'o le'i ulufale i le maketi.

 

6. Tulaga i le lumana'i: V2X

V2X o lona uiga ole Initaneti o Ta'avale, lea e fa'asino i feso'ota'iga feso'ota'iga ma a'afiaga na fa'avaeina e ta'avale ma isi nofoaga. O le fa'aogaina o le V2X e mafai ona fesoasoani ia i tatou e pulea lelei le malosi ma le saogalemu o felauaiga. E masani ona aofia ai le V2G (grid), V2H (fale)/B (fale), V2M (microgrid), ma le V2L (load).

 

totogi EV workersbee (2)

 

Ina ia iloa le V2X, e manaʻomia ona faʻaogaina uaea faʻapipiʻiina e lua-auala e maua ai le faʻaogaina lelei o le malosi. O lenei mea o le a suia ai lo tatou malamalama i taavale eletise, mafai ai ona fetuutuunai avega, avanoa i le malosi sili atu ona fetuutuunai, ma faʻalautele le teuina o le malosi i le faʻasologa. Tuuina atu o le eletise ma faʻamatalaga mai poʻo i le taʻavale i se fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi pe faʻamalosia.

 

7. Fua'iga i le lumana'i: Totogi Uisa

E pei o le telefoni feaveai i aso nei, e mafai foi ona faʻatinoina le tele o le telefoni feaveaʻi mo le taʻavale eletise i le lumanaʻi. Ole mea fa'atekonolosi fou lea ma ose lu'itau tele mo le fa'atonuina o uaea.

E tu'u atu le malosi e ala i le va o le ea, ma fa'apipi'i fa'amaneta i totonu o le uta ma mea o lo'o i totonu o le ta'avale e fa'apipi'iina. O le a le toe i ai se popolega i maila, ma o le a mafai ona molia i soo se taimi pe a ave le taavale eletise i luga o le auala. E oo atu i lena taimi, masalo o le a tatou faatofa atu i le tauina o uaea. Ae ui i lea, o lenei tekinolosi e manaʻomia ai le fausiaina o atinaʻe maualuga, ma e tatau ona umi se taimi e faʻasalalau lautele ai.

 

totogi EV workersbee (5)

 

E manaʻomia e laina faʻapipiʻi le faʻaleleia lelei o faʻamatalaga ina ia mafai ai e EVs ma le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga ona faʻatuina se fesoʻotaʻiga faʻalagolago, aʻo mafai foi ona tuʻuina atu le faʻaogaina vave o le taimi nei ma mafai ona faʻafeiloaʻi mea tau le siosiomaga i fafo e pei o le vevela e ono aʻafia ai le faʻatinoina o galuega. O tausaga o su'esu'ega ma atina'e a le Workersbee i le matā'upu o le fa'aogaina o uaea ua tu'uina mai ai ia i matou fa'amatalaga fa'alautele ma fofo eseese. Afai e te fia iloa atili, fa'amolemole ta'u mai.


Taimi meli: Nov-28-2023
  • Muamua:
  • Sosoo ai: